19 September 2011

SUREHIRED!™-PERSEDIAAN GRADUAN - Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjung Malim (UPSI)Terima kasih dan tahniah kepada Unit Kaunseling Bahagian Hal Ehwal Pelajar UPSI di atas kejayaan menganjurkan Bengkel Persediaan Kerjaya SureHIRED! pada 17 September 2011. Penyertaan dan maklumbalas daripada mahasiswa Kursus Pendidikan Awal Kanak-Kanak UPSI dalam program kali ini cukup memberangsangkan.

Kami yakin program sehari tersebut telah membantu membuka perspektif para peserta tentang persediaan yang perlu dilakukan untuk menghadapi alam pekerjaan. Mengenal personaliti dan potensi diri sendiri adalah persediaan awal terpenting bagi seorang graduan agar mampu bersaing dan menempatkan diri seganding dan sebanding dengan graduan jurusan dan universiti lain kelak.

Antara peserta yang berjaya menarik perhatian Motivator kami ialah seperti Siti Nizam, Dila, Intan, Sarah, Azura, Faris dan Suhada. Untuk berjaya kita harus mengusir jauh perasaan malu, ragu-ragu dan prasangka. Kekalkan kesungguhan, momentum dan prestasi, kejayaan pasti mudah kalian gapai. InsyaAllah.

Semoga bermanfaat dan Selamat Maju Jaya.